keskiviikko 26. toukokuuta 2010

150 Class

Pari 1,5h settiä takana ihan perus heitto harjotuksia ja tuntuman hakemista noihin höyhenen kevyisiin friboihin. Frisbeegolf olisi köyhä laji jos kaikki olisi niinkuin Japanissa on, mun mielestä noilla ei tee yhtään mitään mut näillä mennään kun japsit näin määrää. 150g kiekko on kaikella tapaa huonompi kuin esim. 175g, kuitenkin nämä kevyet versiot kehittää tekniikkaa ihan itsestään paremmaksi, koska näitä pitää heittää paljon puhtaammin kun painavempia joten reeninä on ihan hyvä näitä heitellä. Firebird (ch) on ihan todella vakaa pannu näissäkin painoluokissa ja niitä on muutama bägissä, sitten on pari PD:tä, Banshee (ch) ja pari Teebirdiä (ch) jotka lentää aika piikkisuoraan ja tekee lopussa ärsyttävän feidin. Mihinkää nää kevyet ei lennä, se on aika masentavaa todeta ja onkin heti vaikee hahmottaa mitä fribaa missäkin tilanteessa käyttää kun midarit ei enää lennäkkään yli sataa metriä. Hessu hedmankin rykii selostamossa ihmeellisesti, nyt rennosti vaan ja selostetaan peli loppuun???

Midarit onkin erikoisia, niitäkun ei saa runnomalla heittää ja kun heittää normaalisti niin nämäkin tekevät sen ärsyttävän loppufeidin mistä en tykkää sitten ollenkaan. Sama ilmiö esiintyy puttereissa. Hyzerflippiin tarttee siis ruveta totutteleen, japanissa toki saa heittää sitä linjaa mitä tykkää että sikäli pelkällä flipilläkin pärjäilee komeesti ja saahan sillä metrejä draiviinkin.

Puttaaminen ja lähestyminen on aika arpapeliä kun noihin ei oikeen minkäänlaista tuntumaa saa. Putit ja lyhyehköt lähestymiset helposti leijailee ja feidailee ihan mihin sattuu jos vähänkin tuulee. Kokonaisuudessaan pelaaminen on todella paljon haastavampaa ja turhauttavampaa kuin max weight kiekoilla. Monet huippunimet protestoivat kilpailua osallistumatta karkeloihin juuri siitä syystä että kiekkojen painoluokat on mitä on. Ite oon minimoinut sen ajan mitä näillä tarttee pelata, koska ei tämmöne muutos kesken kauden välttämättä kovin hyvää tee? jokatapauksessa pariviikkoo aikaa hallita nää välineet ja se kyllä riittää


-Jesse

1 kommentti:

  1. asiallista analyysiä heinosto.

    Mua ärsyttää kanssa aivan turkasesti toi midareiden hitaus ja loppufeidi. on järkevän tuskaa heittää vasurina esim vihnun kolmonen, yhtään ei saa kiekko tulla antsassa alas tai seo rolli jorpakkoon, mutta myös flättiheitossa tulee toi järkyttävä feidi sinne loppuun.

    Ilmeisesti tohon kevyeeseen kiekkoon ei sitoudu nii paljon spinnienergiaa ja se vaa feidaa lopussa.

    First run PD on kohtuu käytettävä kiekko, noi tiipparit tekee välillä semmosta että lentää jonku 70-80 metriä hyvi ja sit nitkahtaa sekunnissa yli viel siel kaukana, ikinä nähny moista täyspainoisilla lötillä, todella erikoinen feature.

    VastaaPoista