tiistai 27. huhtikuuta 2010

Jälkipelit

Jassoo, yö nukuttu, töissäkin käyty, köpiksen epäonnistuminen ei ole vielä pyyhitty pois mielestä. On aika käsitellä asiaa faktapohjalta tässä ja nyt.

63 Väylää
208 Heittojen kokonaismäärä (voittajalla 198)
3 OB rangaistusta
1 x triplaputti
91 Puttia, laskettu 20m ringistä
1.45 Puttia väylää kohden
43,75 % Heitoista koostuu puteista
Väylä k/a 3.30 (voittajalla 3.15)

Noh, jokatapauksessa 43,75% prosenttia heittojen määrästä koostuu pelkistä puteista ja 1.45 puttia väylää kohden kertoo siitä millä prosentilla(69,2) niitä putteja oikeen upotellaa..noin niinkun karkeasti ajateltuna. 1 rundilla 25 puttia, 2 ja 3 rundilla puttien määrä sama 27 josta voidaan jo selkeästi päätellä että draivi oli 2 rundilla välillä ties missä kun heittojen määrässä eroa oli se 5 heittoa. Draivi onkin oman pelin kivijalka, koska putilla en kykene pelastamaan huonoja draiveja. Masentavaa. Toisaalta 70% puttipeli ei kuulosta pahalta, mutta 1.45 puttia väylää kohden kuulostaa.

Voittaminen Euro-Tour tasolla ei onnistu puttipelillä mikä mulla tällähetkellä on. Tietysti jos draivi on kohdillaan niin putti tilastot lähtee nousuun kun on vaan yksinkertasesti aina lähempänä mukia kun tällähetkellä. Tän hetken kilpailuputti tarkoittaa 10m väistämättä tuplaputtia. Ei ole epäselvää mitä aluetta pitää kehittää.

Tää oli tämmönen tilastollinen posti köpiksen kisoista.

-Jesse

7 kommenttia:

  1. Hyvää pohdintaa Heinola! Pitäis varmaan itsekkin koittaa joskus laskee mikä osuus tuloksesta tulee puteista. Voi olla aika kyinen lukema..

    VastaaPoista
  2. kyllä, putti ratkasee. japanissa saattaa olla pelkästään hyvillä draivaajilla myös leseitä. toki sielläkin hyvä puttaaja lopulta voiton korjaa :D

    VastaaPoista
  3. Vaasassa hiotaan putti huippukuntoon ;)

    VastaaPoista
  4. Nastaa analyysiä, Heiska. Pieni eriävä mielipide noista puttausprosenteistasi...

    1.45 puttia väylää kohden ei mun mielestäni ole paljon, jos säteenä on 20m kopasta.

    Tuohan voi käytännössä tarkoittaa sitä, että olet 10 putista 7:llä 5-15 metrissä ja säkität niistä 5 lyhyintä, sen lisäksi pistät sisään yhden kolmesta 16-20 -metrisestä. Ja kaikki paluuputit sisään.

    Käytännössähän kaikki on kiinni siitä miten nuo mitat jakautuvat tuon 20m sisällä. Nostan sulle hattua, ja korkealle, jos vedät koko kauden 1.45 putilla alle 20 metristä per väylä.

    VastaaPoista
  5. oot ihan oikeessa mixu, koska suurin osa puteista on about 10m tienoilla, ehkä jopa vähän alle. silti toi 20m on ihan säkitettävä etäisyys, siksi laskin puttien määrän sen mukaan. Golffissakin eroaa vähän noi puttien lasku menetelmät, jotkut laskee kaikki griinillä pelattavat lyönnit puteiksi, vaikka chippaisit. ja jotkut laskee kaikki putterilla lyödyt puteiksi, vaikka et olisikaan griinillä. Toisaalta ehkä hyvä tapa laskea puttien määrää olisi ringin sisällä tapahtuvat heitot? sais ehkä todellisempaa kuvaa puttaamisesta....

    kiitos kommenteista joka tapauksessa :)

    VastaaPoista
  6. http://www.pgatour.com/r/stats/info/wm2.html?119
    Tossa jesse pgatourin puttitilasto, joten ei toi sun 1.45 huono oo, mutta voiko noita suoraan verrata keskenään ni se on eriasia. Golfissahan virallisiin puttitilastoihin lasketaa vain putit griinin sisältä, eli jos puttailee ulkopuolelta niitä ei lasketa tilastoihin.

    VastaaPoista
  7. 20 metriä on jo semmonen matka, että se on aika joulua säkittää sieltä säännöllisesti. Itse asiassa pelkästään puttiin keskittyminen on hieman asioiden yksinkertaistamista.

    Olen työstämässä eräänlaista teoriaa pelistrategiasta ja väitän, että keskeisin mittari on se matka, josta saa pitsan koppaan kahdella heitolla. Sillä, saatko putin aina 5 vai 20 metristä sisään, ei pelkästään ole mitään merkitystä, jos lähestymisesi tai avauksesti ovat aina yli 20 metrissä.

    Kovat jätkät ottaa avoimella aina alle 100 metristä kakkosen - itse asiassa on ihan sama, miltä matkalta puttaa sisään.

    En väitä etteikö hyvä putti helpottaisi elämää kummasti, mutta mietippä Jesse tuota.

    VastaaPoista